13 august 2009

Andronescu: Invatamantul ID la Spiru Haret trebuie desfiintat! - newz.ro


Invatamantul la distanta la Universitatea 'Spiru Haret' trebuie desfiintat, institutia trebuie sa aleaga un nou rector si va intra intr-o perioada de monitorizare speciala, potrivit unui act normativ adoptat miercuri de Guvern, a anuntat ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

'Ordonanta fixeaza prin litera legii masurile pentru intrarea in legalitate a acestei Universitati. In speta este vorba de desfiintarea invatamantului la distanta. Studentii inscrisi in anul I sau II la ID pot beneficia de transferul la un alt program de studii, care sa fie acreditat in asa fel incat sa-si poata finaliza studiile, iar diploma sa le fie recunoscuta', a declarat Andronescu. Ministrul Educatiei a precizat ca, in acest caz, este vorba despre aproximativ 100.000 de studenti.

In ceea ce-i priveste pe studentii Facultatii de Drept care au finalizat studiile cu 180 de credite, actul normativ adoptat miercuri de Guvern stabileste ca acestia trebuie sa-si completeze studiile de la 180 la 240 de credite.

'In ceea ce-i priveste pe studentii de la Drept care au terminat cu 180 de credite - o modalitate de abordare in totala contradictie cu ceea ce cere Legea invatamantului - Ordonanta stabileste ca acestia trebuie sa-si completeze studiile de la 180 la 240 de credite, deci de la trei ani la patru ani, asa cum Legea invatamantului stabileste din anul 2004, dar USH nu a observat sau s-a facut ca nu intelege', a mai spus ministrul.

Acelasi act normativ prevede ca Universitatea 'Spiru Haret' trebuie sa aleaga un nou rector deoarece Aurelian Bondrea, actualul rector, nu a mai fost validat de Ministerul Educatiei din anul 2000.

Totodata, institutia va intra intr-o perioada de monitorizare speciala, in baza unei metodologii elaborate de Ministerul Educatiei, iar Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior va evalua universitatea.

Aceasa stire a fost preluata de pe Realitatea."

Niciun comentariu: