22 ianuarie 2009

Stire pe site-ul TVR...

miercuri, 14 ianuarie 2009, ora 13:03

 
 

Uitaţi de gazele de eşapament: Google poluează!


Două căutări pe motorul Google generează aceeaşi cantitate de dioxid de carbon cât un ceainic electric care fierbe o ceaşcă de ceai, susţine Alex Wissner-Gross, ecologist la Universitatea Harvard (SUA), citat de "The Guardian".

Conform studiului iniţiat de Wissner-Gross, o căutare obişnuită pe Google produce 7 grame de dioxid de carbon, în timp ce un ceainic care fierbe produce 15 grame de dioxid de carbon.

"Compania Google administrează centre de date uriaşe, care consumă o cantintate enormă de energie electrică", spune cercetătorul american.

În cazul în care calculele lui Wissner-Gross sunt corecte, "search"-urile de pe Google dintr-o singură zi (estimate la 500 de milioane), aruncă în atmosfera 3500 de tone de dioxid de carbon.

Întrebaţi despre aceste cifre, responsabilii de la Google au replicat că "PC-ul dumneavostră ar consuma mult mai multă energie pentru a citi răspunsul nostru, decât dacă aţi face o simplă cautare pe Google".

Un raport recent (decembrie 2008) al Parlamentului britanic indică faptul că tehnologiile IT sunt răspunzătoare pentru 2 la sută din emisiile de dioxid de carbon din lume.

Pentru publicarea acestui articol, documentarea a "costat" mediul inconjurător 4 (patru) căutări pe Google. Dacă aţi ajuns la el prin intermediul unui motor de căutare, vă puteţi face singuri calculele.

 
 

Pasted from <http://www.tvr.ro/articol_print.php?id=55516>

 
 

Niciun comentariu: