11 decembrie 2009
18 august 2009
13 august 2009
Bloombiz : Cariere : Top 10 greseli pe care le poti face intr-un e-mail
Daca esti ca majoritatea profesionistilor, cu siguranta folosesti e-mail-ul in mod frecvent. Datorita rapiditatii si lipsei relative de invazivitate, este metoda de electia cand vine vorba de comunicare atat cu colegii, cat si cu seful. Potrivit unui studiu intreprins de Robert Half International, aproape doua treimi (65%) dintre managerii chestionati prefera e-mail-ul oricarei alte metode de comunicare.
In timp ce apasarea butonului “Send” poate fi o modalitate eficienta de a-ti impartasi ideile, daca o faci in graba si fara sa te gandesti prea mult, poti transmite, cu usurinta, un mesaj gresit. Iata 10 greseli frecvente ale e-mail-ului si metode de a le evita:
1. Un subiect vag.
Subiectul e-mail-ului anunta continutul mesajului si ofera, de asemenea, un motiv de a-l citi destinatarului. Unii oameni – iar seful tau este probabil unul din ei – primesc sute de e-mail-uri in fiecare zi si poate ca nu au timp sa le deschida pe toate. Subiectul este ca o fereastra a mesajului si ii poate indica, de asemenea, si urgenta, asa ca ai grija sa scrii ceva specific si clar, scrie CareerBuilder.com.
2. Semnatura lipsa.
O semnatura slabuta este aproape la fel de nedorita ca o strangere de mana lipsita de vlaga: Ambele arata lipsa de profesionalism. Semnatura de la finalul e-mail-ului ar trebui sa includa adresa de e-mail, adresa fizica a biroului si numarul de telefon. Astfel, oferi destinatarilor multiple mijloace de a te contacta. Aceasta informatie este importanta mai ales pentru oamenii care vor primi mesajul tau printr-un forward sau pentru indivizii din afara companiei tale.
3. Scrii “re: sedinta @ 3.”
Multi oameni au o abordare non-formala atunci cand folosesc e-mail-ul. Insa felul in care scrii reflecta profesionalismul tau, asa ca gaseste timp sa alcatuiest fraze complete, sa folosesti corect gramatica si sa-ti corectezi eventualele greseli. Verifica-ti e-mail-ul cu atentie inainte sa-l trimiti.
4. Scrii si nu te mai opresti.
Scopul tau, atunci cand concepi un mesaj, este sa fie relativ scurt. Nu vrei sa scrii romane, asa ca fii cat mai concis, folosind atat propozitii scurte, cat si paragrafe. In acelasi timp, nu vrei sa trimiti un mesaj prea sumar, deoarece te-ar putea face sa pari expeditiv.
5. TIPI.
Unora le place sa scrie cu litere mari. Ceea ce nu realizeaza este ca acesta este echivalentul online al tipatului, asa ca evita tentatia de a apasa pe “caps lock”.
6. Atingi o coarda sensibila.
Din nefericire, tonul este pierdut, deseori, in cuvintele scrise, mai ales in cadrul mesajelor scurte. O tentativa de umor, de exemplu, poate fi interpretata drept ofensiva sau nepotrivita. Daca nu esti sigur cum va fi interpretat ceva ce ai vrea sa scrii, fii precaut si nu o scrie.
7. Ii impovarasti pe ceilalti.
Daca inbox-ul tau este plin pana la refuz, stii cat este de frustrant sa mai primesti si atasamente mari, mai ales cand nu le vrei. Si, potrivit unui alt studiu, managerii au fost de acord, catalogand primirea de atasamente mari si nedorite ca fiind cel mai enervant aspect al comunicarii prin intermediul e-mail-ului. Limiteaza distribuirea fisierelor masive la oamenii care au cu adevarat nevoie de ele.
8. Trimiti mesajul altcuiva.
Inainte de a trimite un mesaj, intotdeauna sa mai verifici o data lista destinatarilor. Multe programe de e-mail completeaza automat informatiile pe care le-ai tastat anterior, precum adresele de e-mail ale contactelor tale. Daca ai multi oameni cu nume asemanatoare in address book, poti sa selectezi, din greseala, persoana nepotrivita si sa-i trimiti mesajul care trebuia sa ajunga in alta parte.
9. Amesteci afacerile cu placerea.
Cand informatia este confidentiala sau delicata, aceasta miscare iti poate limita cariera. Oricand iti folosesti contul de e-mail de serviciu, mesajul trebuie sa fie in interes profesional. In cele din urma, folosesti resursele firmei la care lucrezi, iar compania iti poate monitoriza activitatea. Pune-te la curent cu politica organizatiei tale privind e-mail-ul si roaga-ti prietenii sa-ti trimita e-mail-urile personale pe o alta adresa, pe care sa ti-o poti verifica de acasa.
10. Dai prea multe explicatii.
Te-ai trezit vreodata ca tastezi un mesaj lung, pentru a evita confuzia de partea destinatarului? Eziti sa apesi pe “Send”, gandindu-te ca poate contactul tau va trimite mesajul mai departe, cuiva care nu vrei sa-l citeasca? E-mail-ul este potrivit pentru comunicarea rapida si, in asemenea situatii, este intelept sa iti suni colegul sau sa vorbesti cu el fata in fata.
Corespondenta prin e-mail devine din ce in ce mai importanta la locul de munca. Asadar, nu poti decat sa beneficiezi de invatarea metodelor prin care sa construiesti un mesaj eficient. Asadar, aminteste-ti sfaturile de mai sus data viitoare cand te asezi in fata tastaturii.
Un articol de Teodora Popa
Sursa: Bloombiz"
Andronescu: Invatamantul ID la Spiru Haret trebuie desfiintat! - newz.ro
Invatamantul la distanta la Universitatea 'Spiru Haret' trebuie desfiintat, institutia trebuie sa aleaga un nou rector si va intra intr-o perioada de monitorizare speciala, potrivit unui act normativ adoptat miercuri de Guvern, a anuntat ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.
'Ordonanta fixeaza prin litera legii masurile pentru intrarea in legalitate a acestei Universitati. In speta este vorba de desfiintarea invatamantului la distanta. Studentii inscrisi in anul I sau II la ID pot beneficia de transferul la un alt program de studii, care sa fie acreditat in asa fel incat sa-si poata finaliza studiile, iar diploma sa le fie recunoscuta', a declarat Andronescu. Ministrul Educatiei a precizat ca, in acest caz, este vorba despre aproximativ 100.000 de studenti.
In ceea ce-i priveste pe studentii Facultatii de Drept care au finalizat studiile cu 180 de credite, actul normativ adoptat miercuri de Guvern stabileste ca acestia trebuie sa-si completeze studiile de la 180 la 240 de credite.
'In ceea ce-i priveste pe studentii de la Drept care au terminat cu 180 de credite - o modalitate de abordare in totala contradictie cu ceea ce cere Legea invatamantului - Ordonanta stabileste ca acestia trebuie sa-si completeze studiile de la 180 la 240 de credite, deci de la trei ani la patru ani, asa cum Legea invatamantului stabileste din anul 2004, dar USH nu a observat sau s-a facut ca nu intelege', a mai spus ministrul.
Acelasi act normativ prevede ca Universitatea 'Spiru Haret' trebuie sa aleaga un nou rector deoarece Aurelian Bondrea, actualul rector, nu a mai fost validat de Ministerul Educatiei din anul 2000.
Totodata, institutia va intra intr-o perioada de monitorizare speciala, in baza unei metodologii elaborate de Ministerul Educatiei, iar Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior va evalua universitatea.
Aceasa stire a fost preluata de pe Realitatea."
31 iulie 2009
Bistriteanul.ro - afla primul
de Cosmin BOTEZAT Bistriteanul.ro
29/07/2009 17:45:04
Cainii vor fi scosi la plimbare doar daca proprietarii detin asupra lor ustensile pentru curatatul mizeriei, respectiv matura si faras.
Bistritenii isi vor scoate la plimbare cateii doar daca se angajeaza sa curete in urma lor. In timpul plimbarii animalului, proprietarii vor fi obligati sa detina asupra lor matura, faras, punga de unica folosinta sau punga si manusi de unica folosinta. Aceste ustensile vor fi folosite la curatatul dejectiilor fiziologice. In cazul in care catelusii murdaresc domeniul public, comunitarii (politistii) vor aplica amenzi cuprinse intre 100 si 500 de lei
Pe langa matura si faras, bistritenii care ies cu animalele la plimbare trebuie sa detina o copie dupa actul de identitate al proprietarului animalului si a carnetului de sanatate
al acestuia. De asemenea, bistritenii vor cere acordul vecinilor pentru a putea avea animale de companie in apartamente. In plus
, iubitorii de animale pot sa detina maxim doi caini sau doua pisici, pentru a nu fi amendati cu 1.000 de lei.
Consilierii locali au fost de acord cu aceste masuri, iar bistritenii vor fi obligati sa se adapteze noilor cerinte si sa curete domeniul public de eventuale dejectii ale cateilor proprietate privata."
19 iulie 2009
Bloombiz : Auto : Cele 10 pacate ale soferilor
Jungla de pe drumurile Romaniei este chiar mai ingrijoratoare decat accidentele rutiere despre care auzim aproape zilnic. Legea junglei aduce un semn de intrebare asupra modului in care functioneaza astazi democratia romaneasca.
Rand pe rand, reperele civilizatiei au cazut sau au fost aruncate in derizoriu. Strada a dat cu tifla democratiei.
Daca in intreprinderi sau in institutii de stat, in familie sau in biserica, in banci sau in magazine regulile de functionare ale societatii si cele ale bunului simt se respecta, macar in parte, in strada democratia isi arata chipul had.
Chipul libertatilor neintelese. Strada este spatiul tuturor posibilitatilor si al tuturor libertatilor neingaduite in zonele in care regulile mai functioneaza, chiar si in parte.
Strada anonimeaza. Soferii ajung sa se simta in masina lor in spatiul libertatii absolute, chiar daca parbrizul este transparent, iar numarul de inmatriculare se afla agatat de masina. In ultimii ani, regulile stricte din strada au fost inlocuite cu aleatoriul.
Si asa s-a ajuns ca regulile sa fie facute chiar de soferi: “eu sunt cel mai grabit”, “eu sunt cel mai tare”, “eu sunt cel mai smecher”. In strada, la soferi, pacatele societatii romanesti se vad cel mai limpede. Si sunt cel putin 10 pacate.
1.Trecerea de pietoni. A traversa strada prin locurile marcate a devenit deja o adevarata aventura emotionala. Asupra ta se reped, cu viteza, macar doua masini pe cele doua benzi ale strazii. Nici una nu da semne ca ar reduce viteza in acel interval de siguranta sau de bun simt, incat, de cele mai multe ori, nu poti sa stii, ca simplu trecator, daca vor incetini sau nu. Asa cum nu stii daca, o data scapat de masina de pe prima banda, nu vei fi acrosat de cea de pe banda a doua.
Nu stii daca soferul te-a vazut sau nu, nu stii daca sa inaintezi sau nu. Pentru ca tu, pieton, nu vezi decat doi-trei bolizi care vin amenintator catre tine, fara sa incetineasca, fara sa franeze, fara sa… Pentru ca ei, soferii, nu pot gresi niciodata.
Ei tocmai au iesit dintr-o zona aglomerata, se grabesc, calca pedala, sunt meseriasi ai volanului, nu pot gresi niciodata si deja au calculat, in cap, ca intr-un computer ultraperformant care lucreaza in timp real, momentul in care vor ajunge la jumatate de metru de trecerea de pietoni, viteza cu care traverseaza fraierul.
Din calculul lui rezulta ca n-are sens sa incetineasca pana la limita de siguranta, caci de cea a bunului simt nu poate fi vorba. Si, astfel, totul iese bine: masina trece, in viteza, la cativa centimetri de pietonul care traverseaza.
Pusti fiind, impreuna cu un grup de prieteni, am traversat, nestiind regulile, cu piciorul, o partie de schi. Eram un mic grup de intrusi. Ca sa ne pedepseasca si sa ne invete minte sa nu mai facem asta, schiorii s-au napustit asupra noastra in mare viteza.
Era ca si cum ne-ar fi atacat la baioneta sau ca si cum niste bolovani uriasi s-ar fi pravalit catre noi. Evident, schiorii ne-au evitat, dar acea senzatie a pericolului mi-a ramas si acum in minte. De multe ori, atunci cand traversez un bulevard aglomerat printr-un loc marcat cu trecere de pietoni retraiesc acel sentiment de pe partia de schi.
2. Claxonul de la semafor. O coada de masini in asteptare la semafor. Verde. Un claxon strident. “Eu ma grabesc, astia dorm la volan” sau “am dreptul sa trec si astia imi stau in cale”. Schizofrenicul claxon de la semafor nu tine cont de masinile din fata, de inertie (demarajul trebuie sa fie rapid si la timp), de posibila oboseala a partenerilor de drum sau de regulile bunului simt.
Claxonul de la semafor este urletul strident care ordona “plecati acum”, este comanda imperativa a sefului turmei, este frustrarea subalternului neinteles de sef si a sefului pe care nu-l asculta subordonatii.
Claxonul de la semafor este disperarea noastra profesionala sau personala, proiectata in spatiul public, spatiul libertatii absolute, este prostia in stare pura sau nesimtirea aflata intr-un loc in care nu poate fi amendata nici legal, nici moral.
3. Muzica. Indiferent de gen, muzica ar trebui ascultata doar de cei aflati in masina si nu de toata strada. Ne-am intrebat cum se simt vibratiile boxelor in masina, daca ele fac sa tremure asfaltul trotuarului sau portiera unei masini aflate la cativa zeci de metri de locul faptei. Privirile indreptate catre tine, soferule cu muzica data la maximum, nu sunt nici de invidie, nici de admiratie. Invata sa intelegi sagetile care ti se arunca din priviri. Ele baleiaza intre reprosul mut si injuratura spusa sec in gand.
4. Tinuta. Tot mai des, vara, vedem in masini barbati dezbracati pana la brau sau persoane care stau in dreapta soferului, descaltate, cu picioarele pe bord. Un peisaj sinistru prin lipsa de respect fata de ceilalti participanti la trafic.
Masina este un spatiu personal, in care ma pot simti relaxat, o zona de “proprietate privata”, in masina sunt doar eu si prietenii mei si aici putem sta cum vrem. Masina este, intr-adevar, un spatiu privat. Din pacate, insa, parbrizul si geamurile laterale sunt transparente.
Din acest punct de vedere, masina devine un spatiu deschis ochiului public. Care si-ar dori sa regaseasca in spatiul privat o urma de bun simt.
5. Scrumiera si semintele. Asa cum sunt lasate resturile in spatiul public dupa ce au facut un gratar, asa cum se arunca sticlele de plastic pe malul raului sau la marginea orasului, tot asa, la semafor, se goleste scrumiera si se arunca cojile de seminte.
Spatiul din afara proprietatii mele nu conteaza, nu este important. Sunt noile dimensiuni in care traim: in afara si inauntrul proprietatii pe care fiecare o detine. Iar lucrurile se rezolva simplu: nu conteaza gunoiul daca este in afara proprietatii pe care o detin. Masina este a mea, strada este a voastra.
6. Bata si pistolul. Violenta in trafic a plecat de la degetul mijlociu aratat unui sofer, a trecut prin geamul deschis in graba si aruncatul unei vorbe de dulce si a ajuns, la un moment dat, la bata tinuta cu sfintenie intre scaunele din fata sau in portbagaj.
Astazi, tot mai adesea incepem sa constatam utilizarea pistolului cu bile. Violenta este tot mai prezenta in trafic, pe masura ce politetea si bunul simt pierd tot mai mult teren.
7. Masina scumpa. Aberatia economica pe care o practica romanii este achizitia de masini de lux, mult peste standardul de viata. Exemplele sunt deja clasice: 1. cumpararea unei masini care costa cam tot atat cat apartamentul dintr-un cartier muncitoresc (masina care este parcata, evident, pe trotuarul din fata blocului); 2. cheltuirea tuturor economiilor familiei pentru cumpararea unei masini de lux.
O masina nu este o investitie, ci o cheltuiala (cu exceptia, evident, a situatiei in care automobilul respectiv este utilizat pentru o activitate productiva), iar risipirea economiilor, sa spunem de 40.000 de euro, pentru o masina este cea mai neinspirata optiune.
Evident, masina este un bun indicator al statutului social, dar a folosi doar acest argument, fara o sustinere financiara solida, nu se numeste statut social, ci fudulie sora cu prostia.
8. Viteza. Viteza este principala cauza a accidentelor. Asa spun statisticile, asta vedem si pe soselele tarii. Fara comentarii.
9. Traseele interzise (trotuarele, plajele, muntii). Masinile sunt peste tot: merg incet sau iute-agresiv, chiar claxonand, pe trotuare in cautarea unui loc de parcare sau a unei scurtaturi, sunt pe plaje, ignorand barierele si semnele care arata ca este interzis accesul autovehiculelor, sunt parcate in cele mai interzise zone, sunt in creierii muntilor, acolo unde turistii merg sa caute o gura de aer curat si sunt in paduri, cu portbagajele pline cu ustensile pentru pregatit gratarul.
Masina face parte din viata noastra si farmecul ei este de a-l duce pe proprietar in zonele interzise.
10. Traficul de influenta. Ai trecut pe culoarea rosie a semaforului, ti-ai pierdut carnetul, ai avut un accident minor sau mai grav, ai primit o amenda, ti s-a suspendat carnetul de conducere. Se poate rezolva.
Totul este sa stii un politist, un magistrat, un parlamentar, un politician, un functionar de rang inalt, sa ai bani sau sa ai un prieten care sa aiba una dintre calitatile de mai sus. Si asa, la bariera legii raman numai boii; cainii trec pe sub ea, iar baietii isteti o ocolesc.
Aceasta este atmosfera pe strazile din Romania. Din nefericire, unele din pacatele soferilor sunt inhibate doar de prezenta unui politist sau a unei masini de politie. Ceea ce imi spune ca, pe strada, libertatea ramane un cuvant neinteles. Imi este teama ca, pe strada, democratia mai poate trai, din pacate, doar cu ajutorul fortelor de ordine.
Sursa: Bloombiz"
17 iulie 2009
TV-net.ro - STIRI - USH: PICATURA CARE A UMPLUT PAHARUL MINISTRULUI ANDRONESCU
Ultima modificare: Jul 17, 2009 18:15:09
USH: PICATURA CARE A UMPLUT PAHARUL MINISTRULUI ANDRONESCU Lideri ai Partidului Social Democrat sunt suparati pe ministrul Ecaterina Andronescu. Picatura care a umplut paharul a fost decizia de anulare a diplomelor absolventilor de la Universitatea 'Spiru Haret'.
Posibila retragere a sprijunului politic pentru ministrul Educatiei a fost difuzat pe televiziunile de stiri, pe surse. Cert este ca liderul PSD, Mircea Geoana, a afirmat ca Ecaterina Andronescu 's-a grabit' cand a hotarat ca asbolventii la la Spiru Haret sa repete examenul de licenta la universitatile recunoscute. Luni, in sedinta BPN al PSD, s-au iscat tensiuni din cauza masurii retroactive a ministrului, care afecteaza salariati angajati in baza licentelor si masteratelor UHS. Social-democratii au fost nemultumiti si din cauza descentralizarii din Educatie, precum si de relatia Ecaterinei Andronescu cu sindicatele."
01 februarie 2009
Cititi si dati mai departe...
28 ianuarie 2009
Departamentele IT vor disparea in doi ani
Departamentul IT nu va disparea pana in 2013, ci cu doi ani mai devreme din cauza recesiuni, potrivit furnizorului Saas (software as a service) Nasster, care a prezis disparitia departamentului IT.
Recesiunea va accelera utilizarea Saas deoarece companiile incearca sa reduca pe cat posibil costurile. Asta inseamna o nevoie mai mica pentru management IT, a spus Charles Black, CEO al furnizorului de software gazduite Nasstar.
Acesta a prezis anul trecut ca aplicatiile web vor face ca departamentul IT traditional sa fie de prisos.
Acesta a spus anul trecut ca IT-ul devine o utilitate iar costul managementului va fi inlocuit pur si simplu de utilizarea software-lor pe Internet.
Insa Black a trebuit sa-si revizuiasca previziunea. "Previziunea a fost facut in martie 2008, insa de atunci economia s-a inrautatit. Acum ne aflam oficial in recesiune, iar indreptarea catre cloud computing a crescut considerabil deoarece companiile incearca sa reduca costurile fara sa fie nevoite sa afecteze efecienta. In aceste conditii cred ca departamentul IT va deveni de domeniul trecutului pana in 2011", a precizat Black.
Sursa: www.computerweekly.com
Pasted from <http://www.smartnews.ro/Business/11331.html>
22 ianuarie 2009
Stire pe site-ul TVR...
miercuri, 14 ianuarie 2009, ora 13:03
Uitaţi de gazele de eşapament: Google poluează!
Două căutări pe motorul Google generează aceeaşi cantitate de dioxid de carbon cât un ceainic electric care fierbe o ceaşcă de ceai, susţine Alex Wissner-Gross, ecologist la Universitatea Harvard (SUA), citat de "The Guardian".
Conform studiului iniţiat de Wissner-Gross, o căutare obişnuită pe Google produce 7 grame de dioxid de carbon, în timp ce un ceainic care fierbe produce 15 grame de dioxid de carbon.
"Compania Google administrează centre de date uriaşe, care consumă o cantintate enormă de energie electrică", spune cercetătorul american.
În cazul în care calculele lui Wissner-Gross sunt corecte, "search"-urile de pe Google dintr-o singură zi (estimate la 500 de milioane), aruncă în atmosfera 3500 de tone de dioxid de carbon.
Întrebaţi despre aceste cifre, responsabilii de la Google au replicat că "PC-ul dumneavostră ar consuma mult mai multă energie pentru a citi răspunsul nostru, decât dacă aţi face o simplă cautare pe Google".
Un raport recent (decembrie 2008) al Parlamentului britanic indică faptul că tehnologiile IT sunt răspunzătoare pentru 2 la sută din emisiile de dioxid de carbon din lume.
Pentru publicarea acestui articol, documentarea a "costat" mediul inconjurător 4 (patru) căutări pe Google. Dacă aţi ajuns la el prin intermediul unui motor de căutare, vă puteţi face singuri calculele.
Pasted from <http://www.tvr.ro/articol_print.php?id=55516>