31 mai 2008

Fara toaleta...

Astronautii de pe Statia Spatiala Internationala au ramas fara toaleta

Singurele toalete principale de pe Statia Spatiala Internationala (ISS), situate pe modulul rusesc Zvesda, s-au defectat, iar o piesa de schimb va fi transportata cu naveta Discovery, care va fi lansata sambata, a indicat, miercuri, NASA. Cei trei ocupanti ai avanpostului orbital, doi rusi si un american, au fost nevoiti sa foloseasca toaleta de urgenta de pe naveta Soyuz, conectata la Statie si care serveste de vehicul de evacuare de urgenta, a precizat Nicole Cloutier, purtator de cuvant al Centrului spatial Johnson din Houston, Texas. "Nu este vorba cu adevarat de o urgenta (...) pentru ca, in afara de toaletele de pe Soyuz, mai exista si alte optiuni daca astronautii au nevoi presante", a mai spus aceasta, referindu-se la sacii individuali pentru recoltarea urinei si a excrementelor. Cei trei astronauti, Serghei Volkov, comandant al expeditiei, si inginerii de zbor Oleg Kononenko si Garrett Reisman au reusit sa realizeze un sistem provizoriu pentru a putea utiliza toaleta principala, a spus Nicole Cloutier. Naveta spatiala Discovery, care urmeaza sa fie lansata sambata spre ISS pentru a livra modulul principal al laboratorului japonez Kibo, va transporta si o piesa de schimb ruseasca pentru repararea toaletelor.


Pasted from <http://www.zappmobile.ro/HTML/modules/portlets/read/read.topnews.jsp?ID=53798&cat=top_news>


23 mai 2008

Un articol ce mi s-a parut interesant...

Interzis in discutiile cu sefii

Inevitabil, in cariera fiecaruia sunt momente in care te trezesti spunandu-i sefului lucruri pe care mai apoi le vei regreta. Si dupa cum stii si tu uneori parerile de rau nu sunt suficiente. Pentru a-ti veni in ajutor, iti oferim in cele ce urmeaza o lista a lucrurilor pe care nu ar trebui sa le spui nici in ruptul capului sefului tau.

Nu e problema mea.

Probabil ca seful tau are nevoie de ajutor in solutionarea unei crize, de aceea a apelat la tine. Stie deja ca nu e problema ta, asa ca nu este cazul sa ii reamintesti.

Cauta pe cineva care sa-si asume responsabilitatea si sa isi ia angajamentul ca totul va iesi bine, de aceea a apelat la tine.

Nu intra in sarcina mea sa fac asta.

Probabil nici sa trimiti e-mailuri prietenilor, sa stai pe messenger sau sa te dai pe net nu intra in descrierea jobului tau, asa ca nu te arata ofensat cand seful tau te roaga sa indeplinesti o sarcina neobisnuita.

Este imposibil de realizat.

Acesta este unul dintre lucrurile pe care niciun sef nu vrea sa-l auda. Daca tu spui ca este imposibil, vei fi imediat catalogat ca indiferent, necooperant si lenes.

In concluzie, daca nu esti in stare sa vii cu o solutie alternativa sau o idee salvatoare, atunci abtine-te si nu spune nici acest lucru.



Ar trebui sa ne imprietenim pe MySpace/Facebook/Hi5.

Nu, nu ar trebui. Seful tau stie acest lucru si se va simti oarecum deranjat de faptul ca tu nu ai realizat asta inca.

Important nu este raspunsul pe care ti l-ar putea da, ci faptul ca poate nu ar trebui sa aveti o viata sociala comuna. Bine, nu spune nimeni ca nu puteti chicoti impreuna la petrecerile companiei...

M-am imbatat rau aseara.

Acesta este un `mesaj` care i-ar putea transmite sefului fie ca ai de gand sa lenevesti ziua intreaga, fie ca nu stii sa pastrezi o limita intre viata profesionala si cea privata.
Nu sunt suficient de bine platit aici.

De cele mai multe ori este complet nepotrivit sa faci o astfel de afirmatie. Nu se stie niciodata cand te poti trezi cu un raspuns de genul `atunci demisioneaza si cauta-ti un loc de munca unde esti apreciat la reala ta valoare`.

Pastreaza remarcile de genul asta pentru persoanele care chiar te cred (exemplu: mama ta) si nu pentru sef.




Andrei Georgescu, AskMen.ro

19 mai 2008

Fara cuvinte...