17 februarie 2008

ZAPP Mobile

ZAPP Mobile: "Australia mareste numarul de emigranti pe care ii primeste anual de la 6.000 la peste 100.000

Australia va mari numarul anual de emigranti de la 6.000, cati accepta in prezent, pana la 100 de mii. Decizia a fost luata de guvernul laburist condus de Kevin Rudd, si este o consecinta a faptului ca Australia se confrunta cu cea mai grava criza a fortei de munca din ultimii 30 de ani, anunta Realitatea Tv. Noul program prevede ca numarul anual de emigranti sa creasca de la 6.000 la peste 100.000, in cazul celor calificati. Guvernul a decis sa primeasca si mai multi tineri straini care sa munceasca pe perioada vacantei. Economia australiana se confrunta cu o lipsa acuta de forta de munca, fapt care a dus la cresterea salariilor, inflatie si dobanzi bancare mai mari."

10 februarie 2008

Primul TV de buzunar din Romania

E-Ten Glofiish V900, primul TV de buzunar din Romania
Glofiish V900, primul telefon inteligent de la E-Ten adresat utilizatorilor moderni de Internet, este disponibil in oferta Arobs Transilvania Software, compania care a adus (legal sau nu) celebrul iPhone.

Noul terminal din familia Glofiish schimba abordarea producatorului E-Ten in materie de public-tinta. Daca toate PocketPC-urile din familia Glofiish se adreseaza oamenilor de afaceri, oferind acces la comunicatii mobile avansate si modalitati imbunatatite de lucru cu documente, mesaje si materiale multimedia cand nu sunt la birou, V900 este destinat utilizatorului modern de Internet. Accentul este pus pe distractie si divertisment.

Datorita suportului pentru serviciile de televiziune mobila in standardele DVB-H, DVB-T, TDMB and DAB, Glofiish V900 va fi ideal pentru vizionarea competitiilor sportive din acest an. V900 ofera beneficiile ecranului VGA, precum si ale conectivitatii all-in-one – HSDPA, GSM, Wi-Fi, Bluetooth si GPS care a devenit un standard al telefoanelor Pocket PC Glofiish.

Pentru cei pasionati de gadgeturi, Glofiish V900 va fi prezentat la standul E-Ten din cadrul Mobile World Congress, ce se va desfasura la Barcelona in perioada 11 – 14 februarie 2008.

“In cel mai scurt timp dupa lansarea oficiala de la Barcelona, cei interesati vor putea achizitiona Gloffiish V900 prin reteaua de distribuitori Arobs Transilvania Software sau online de pe www.gps-auto.ro. Suntem convinsi ca V900 va fi adoptat imediat de utilizatori datorita design-ului reusit, cat si datorita functiilor inovative cu care vine” declara d-nul Sergiu Gansca – Hardware Sales Manager Arobs.

“Pentru anul 2008 ne propunem sa venim cu produse si servicii noi si competitive pentru a continua trendul crescator de pana acum, urmand sa lansam produse adresate atat pietei AUTO si firmelor de distributie, cat si agentiilor de turism unde suntem in faza finala de testare a unei solutii software care le va usura munca, in special vanzarea si revanzarea de chartere” a declarat Voicu Oprean, General Manager Arobs.


Sursa: PC Forum

GPS-ul auto face furori printre români



Adrian Popa

Sâmbătă, 09 Februarie

Deşi costă cel puţin câteva sute de lei, dispozitivele de localizare sunt foarte dorite şi apreciate de şoferii din ţara noastră.

După ce românii au trecut de febra celularului, a bluetoothului la ureche sau de cea a playerului muzical, a venit acum vremea unui alt dispozitiv. Este vorba de sistemul de poziţionare globală - Global Positioning System (GPS) - destinat automobilelor. Foarte mulţi români, fie că au nevoie de el sau nu, au un astfel de terminal agăţat de o ventuză la mijlocul parbrizului. Şi cei care locuiesc de ani de zile într-un oraş, îi cunosc fiecare străduţă şi fundătură şi nu prea călătoresc dincolo de periferiile lui, îşi cumpără, totuşi, un GPS.

„Este util deoarece îţi arată blocajele existente în trafic“, ne-a spus Irina, o şoferiţă. „Dacă cumva ai ghinionul să te rătăceşti prin Budapesta, spre exemplu... îţi salvează câteva ore de umblat aiurea. Unii îşi iau numai pentru România, pentru a găsi rute ocolitoare sau cel mai scurt drum“, a mai spus ea. Cu toate acestea, multe dintre modelele existente nu sunt atât de avansate încât să indice blocajele. Asta ca să nu mai vorbim de faptul că unii utilizatori se plâng că pentru România nu prea se găsesc hărţi performante care să-ţi arate drumul, darămite blocajele.

„Problema României este că nu prea are hărţi detaliate. (…) Când am ajuns pe la Sibiu odată, nu am mai văzut nimic în afară de drumul naţional. În rest, se poate folosi pentru diverse chestii. De exemplu, mi-am localizat terenul agricol de la ţară şi l-am măsurat cu GPS-ul. Se iau coordonatele şi calculează singur distanţele cu o eroare de vreo 10-15 metri“, ne-a explicat Ovidiu cum îşi foloseşte propriul GPS. „Dacă pleci afară, e foarte util pentru că hărţile lor sunt foarte bune. L-am testat în Germania şi merge foarte bine“, a adăugat el.

Se vând bine vara şi de Sărbători

„În ultimul timp s-a observat o preferinţă a clienţilor pentru GPS-urile care conţin harta Europei de Est sau întreaga hartă a Europei. Sunt foarte utile pentru excursiile în afara ţării sau pentru cei care preferă maşina, avionului“, ne-au declarat oficialii magazinului on-line www.OneStop.ro. Vânză rile de GPS-uri au crescut în semestrul al doilea al anului 2007 cu 78% la OneStop.

„De altfel, în lunile de vară au fost foarte căutate aceste dispozitive, deoarece a fost sezon de vacanţă şi mulţi au preferat să plece într-o excursie cu maşina în Europa. Vânzările au crescut şi în sezonul Sărbătorilor de Iarna, GPS-ul fiind considerat de mulţi un cadou foarte potrivit pentru Crăciun“, ne-au mai spus cei de la OneStop. Valoarea medie a unui GPS la acest magazin on-line este de 1.000 de lei, iar cel mai căutat brand este MyGuide. Cele mai vândute modele la OneStop sunt: ASUS A696 SIRF STAR III - 1.113 lei, GPS MyGuide 3120 Navigator MYG- 3120 - 683 de lei şi GPS MyGuide 3160 FULL EUROPE - 845 de lei.

Conform datelor furnizate de magazinul on-line www.PCfun.ro, segmentul GPS-urilor reprezintă sub 2% din totalul pieţei on-line. În 2007, vânzările de dispozitive GPS au reprezentat 1% din vânzările PCfun şi aceasta este şi estimarea pentru 2008. „Preţul mediu de achiziţie este de 270 de euro. Cele mai vândute mărci la PCfun au fost Garmin şi Mio. Există o preferinţă pentru aparatele ce au incluse hărţile ţărilor din Europa“, ne-a declarat Mădălin Durca - director de marketing la PCfun. „Există fluctuaţii în vânzările acestor dispozitive, fiind două vârfuri de vânzări: în perioada verii şi de Sărbători“, a adăugat el.

CINE CUMPĂRĂ

Profilul clientului de GPS

> provine din mediul urban

> este bărbat

> vârsta: 25-35 de ani

> studii superioare

> buget alocat acestui tip de achiziţie: 800-1.250 de lei

> venit mediu lunar pe familie: 2.500- 3.500 de lei

> motivaţia cumpărării: instrument util pentru excursiile cu maşina în ţară şi în Europa (hărţi complete, care asigură rapiditatea orientării).

Sursa: OneStop.ro

Pasted from <http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/393987/GPS-ul-auto-face-furori-printre-romani/>

07 februarie 2008

Digital radio

Digital radio: inca un esec de piata?

Radiourile digitale au fost considerate viitorul, insa, in curand, daca nu cresc vanzarile, ar putea apartine trecutului, avertizeaza cei care au urmarit evolutia pietei. Asta inseamna ca vor urma soarta unor alte produse precum playerele cu minidisc, sau casetele video tip VHS, achizitionate de milioane de oameni dar care fac parte din trecut acum. Cu toate ca au fost cumparate peste 6.5 milioane de radiouri, din 1999, nu este suficient pentru a acoperi pierderile inregistrate de producatori. In pofida investitiilor semnificative efectuate de posturile de radio private in sistemul de tip digital (Digital Audio Broadcasting/ DAB) cei mai multi dintre oameni sunt credinciosi obisnuitului sistem de tip analog. Operatorii sistemului DAB se chinuiesc si in prezent sa umple spatiul obtinut in spectrul transmisiilor in eter.

 
 

Pasted from <http://www.zappmobile.ro/HTML/modules/portlets/read/read.news.jsp?ID=50859&cat=Science>

 
 

05 februarie 2008

Cel mai prost…

Cel mai prost si agitat somn este cel de duminica noaptea

Cel mai prost dormim in noaptea de duminica spre luni: dupa ce au facut studii pe 3.500 de adulti cercetatorii de la spitalele universitare Norfolk si Norwich au ajuns la concluzia ca numai ideea ca dupa duminica urmeaza o zi de luni ne face sa dormim prost. Cati dintre noi nu am oservat ca duminica noaptea nu dormim bine, ne foim, ne trezim deseori in timpul noptii si visam urat. Luni dimineata ne trezim obositi, iritati si fara chef de viata. Aproape jumatate dintre cei 3.500 de oameni chestionati nu reusesc sa se concetreze luni dimineata la serviciu, unul din trei au admis ca sefii si colegii ii irita si o cincime, ca au atipit in timpul zilei. Una dintre cauze este aceea ca adormim cu cel putin o ora mai tarziu, inspaimantati de gandul ca urmeaza dimineata de luni.

 
 

Pasted from <http://www.zappmobile.ro/HTML/modules/portlets/read/read.news.jsp?ID=50966&cat=Science>

 
 

Motiunea impotriva taxei auto

PD-L a depus motiunea impotriva taxei auto, insa Bogdan Olteanu a refuzat sa inregistreze documentul

PD-L a depus astazi, la Camera Deputatilor, o motiune simpla legata de taxa de prima inmatriculare, insa documentul a fost respins de presedintele Camerei, Bogdan Olteanu. Decizia de depunere a documentului, ce se intituleaza "Anulati taxa de prima inmatriculare", fusese anuntata de liderul formatiunii, Emil Boc, dupa sedinta Biroului Permanent National, desfasurata la sfarsitul saptamanii trecute. Motiunea de cenzura are doua obiective: anularea taxei de prima inmatriculare si restituirea banilor celor care au platit-o, a explicat Boc. Principalele critice aduse de PD-L sunt urmatoarele: * Introducerea acestei taxe speciale contravine Tratatului Comunitatii Europene. * Nivelul taxei speciale este unul foarte ridicat, raportat la nivelul de trai din Romania. * Taxa este discriminatorie si introduce un tratament preferential * Taxa a fost deja invalidata de Justitia romana * Taxa de prima inmatriculare in Romania nu este o taxa de mediu PD-L solicita guvernului eliminarea taxei de prima inmatriculare prin modificarea Legii nr. 571 / 2003 cu modificarile si completarile ulterioare, abrogand art. 214, ind.1- art.214 ind.3, precum si restituirea de catre Ministerul Economiei si Finantelor persoanelor fizice si juridice indreptatite a sumelor incasate prin taxa de prima inmatriculare pentru autoturisme si autovehicule, pana la data de 31.12.2008, prin procedura administrativa. Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a respins insa motiunea despre care afirma ca "a fost introdusa in mod ilegal". "Am luat decizia de a retrimite semnatarilor textul depus, insotit de o scrisoare in care le-am detaliat prevederi ale Regulamentului Camerei Deputatilor referitoare la procedura de depunere a unei motiuni simple. In acest sens, articolul 159 din Regulament prevede ca un astfel de demers se face de catre initiatori in cursul unei sedinte publice, textul motiunii trebuind sa fie depus la presedintele de sedinta si nu la Cancelaria Presedintelui Camerei Deputatilor", a declarat Bogdan Olteanu. Presedintele Camerei Deputatilor sustine ca, in plus, "am adresat rugamintea ca scrisoarea de inaintare ce insoteste textul motiunii sa fie semnata de catre liderul de grup sau de catre inlocuitorul acestuia, pastrand astfel limitele unei normale consideratii institutionale".

 
 

Pasted from <http://www.zappmobile.ro/HTML/modules/portlets/read/read.topnews.jsp?ID=50992&cat=top_news>

 
 

04 februarie 2008

Sfarsitul lumii...

In 2012 vine sfarsitul lumii?

Civilizatia Maya a prezis acum 3000 de ani ca in anul 2012 se va produce un cataclism la nivel mondial, prin trecerea la o noua epoca spirituala. Potrivit calendarelor mayase, recunoscute pentru formidabila lor exactitate, sfarsitul lumii va veni peste patru ani. Teoria lor se bazeaza pe oscilatia axei terestre care la fiecare 26.000 de ani se reconfigureaza. Cercetatorul american Lawrence E. Joseph a confirmat teoria, sustinand ca in 2012 vom asiata la o aliniere extraordinara a astrelor. De asemenea, tot in 2012 va avea loc si schimbarea polilor magnetici ai pamantului. Cu toate acestea, nu se poate sti cu siguranta daca aceste lucruri reprezinta intr-adevar sfarsitul lumii, dupa cum au prezis mayasii. Incredibil este insa ca mayasii au calculat ciclurile alinierii planetelor cu o precizie absoluta. Mai mult chiar, Lawrence E. Joseph presupune si el ca alinierea planetelor ar putea contribui la o exacerbare a activitatii solare, care, la randul ei, ar putea "distruge" campul magnetic terestru.

 
 

Pasted from <http://www.zappmobile.ro/HTML/modules/portlets/read/read.topnews.jsp?ID=50933&cat=top_news>

 
 

03 februarie 2008

Jucu, un Silicon Valley romanesc

Jucu, un Silicon Valley romanesc

Incalzita de scandalul Nokia, presa germana s-a repezit ca un uliu asupra eventualitatii deschiderii unor capacitati de productie Daimler, in Romania sau in Polonia. Chiar daca unele firme sunt "aspiratoare de bani", Romania vrea investitii cu orice pret si ii atrage pe investitori intr-un paradis fiscal de langa Cluj, unde firmele vor fi scutite de impozitul pe imobil. Cel pe profit e, cu 16% in Romania, la fel de tentant. Va alege Daimler avantajele fiscale romanesti, in locul celor logistice, oferite de polonezi? In cazul Nokia, firma finlandeza va fi scutita de impozitul pe imobil, vreme de 30 de ani, scrie Sueddeutsche Zeitung din surse dpa (Deutsche Presse Agentur). Daca Nokia se muta inainte de termen, impozitul urmeaza a fi restituit, ar fi declarat Viorel Gavrea, directorul Societatii Parcul Industrial Tetarom. El ar fi adaugat, ca intelegerea urmeaza sa fie pecetluita contractual in urmatoarele doua luni. Toti ceilalti investitori din zona ar urma sa beneficieze de aceleasi avantaje. Cu semnarea contractului, terenul de la Jucu ar dobandi statutul oficial de parc industrial. Impozitul pe imobil se incaseaza la nivel local, in Jucu el s-ar rdica la 1% din valoarea imobilului, se remarca in cotidianul german. Nokia detine momentan 90 de hectare din cele 159 ale Tetarom. Pe restul de 69 ha ar urma sa se mute o serie de furnizori ai fabricii de telefoane mobile. Tetarom vrea insa sa extinda parcul cu 170 de hectare, iar asupra acestora se opresc speculatiile presei germane, referitoare la intentiile Daimler de extindere in Europa de Est. Societatea Industriala Tetarom apartine in proportie de 98,8% Consiliului Judetean Cluj, restul de procente apartinand catorva comune din zona. Tetarom are trei parcuri industriale, unul dintre ele fiind cel de la Jucu. Directorul Gavrea ar fi spus ca exista interes de amplasare pe inca 700 de hectare, venite din partea unor investitori. "La nevoie, mai facem inca doua parcuri industriale" ar fi spus el. Daca planul de investitie e de cel putin 50 de milioane euro, amplasamentele din parcul industrial se pot acorda prin negociere directa, sub aceasta suma, ele se acorda in urma unei licitatii, s-a mai precizat. Oficial, producatorul german de automobile nu a confirmat informatiile aparute in presa, referitoare la deschiderea unor capacitati de productie in Romania. "Exista discutii la cel mai inalt nivel, intre reprezentanti ai Daimler si premierul roman, asupra crearii unei productii de automobile in Romania" ar fi declarat un oficial clujean, citat de dpa. Directorul Tetarom, Viorel Gavrea, si presedintele CJ Cluj, Marius Nicoara au negat faptul ca s-ar derula negocieri directe cu Daimler. Oficialii romani n-ar fi exclus faptul ca, dupa cum e obiceiul, Daimler ar fi putut apela la o firma de consultanta in materie. Nici Agentia Romana pentru Investitii Straine de la Bucuresti, ARIS, nu a confirmat existenta negocierilor cu Daimler, insa nu a exclus faptul ca producatorul german s-ar putea interesa de locatia Cluj. "Fara foc, nu iese fum", ar fi declarat directorul ARIS, Sorin Vasilescu. ARIS consiliaza investitori straini interesati de Romania. "Si investitia Nokia din Jucu s-a facut la recomandarea ARIS", ar fi spus Vasilescu, citat ieri de editia online a CIO OT Strategie fur Manager. Conform publicatiei Automobilwoche, care citeaza un manager de prim rang al firmei germane, "Mercedes verifica, momentan, ambele optiuni", prin aceasta referindu-se la crearea unei noi capacitati de productie auto in Romania sau in Polonia. Managerul a adaugat ca aceasta cautare de locatie se afla inca intr-un stadiu primar. "Deoarece clasele A- si B- se pozitioneaza intr-un segment extrem de concurential, o capacitate de productie suplimentara in Europa de Est ne-ar ajuta sa ne atingem plafonul de costuri scontat", a argumentat managerul. In prezent, Mercedesurile clasa A- si B- se produc in serie la Rastatt. "Nu e vorba sa renuntam la Rastatt. Fabrica este pentru noi un importanta capacitate de productie", a adaugat el. Probabil ca Daimler isi tine secrete intentiile, pentru a avita proteste asemanatoare celor din cazul Nokia, apreciaza Spiegel online. Un purtator de cuvant al Daimler a declarat publicatiei germane ca ar fi vorba exclusiv de capacitati de productie suplimentare. "Daca urmeaza sa se construiasca o noua fabrica in Europa de Est, capacitatile de productie germane raman intacte", a spus el. La finele primului trimestru al anului, Daimler vrea sa prezinte conceptul tehnic pentru noua generatie de automobile Mercedes clasa A si B, care vor iesi pe piata in 2011. Se anunta cifre de vanzare ambitioase, "semnificativ mai mult, decat prezentele 270.000-280.000 de unitati" a declarat de curand pentru Automobilwoche, Rainer Schmueckle, responsabil afaceri operative al Mercedes-Benz Cars, sectia automobile.

 
 

Pasted from <http://www.zappmobile.ro/HTML/modules/portlets/read/read.news.jsp?ID=50916&cat=Economic>