25 martie 2006

Florin Piersic jr are o fetita, pe nume Sonia

Florin Piersic jr a devenit tata. Iubita sa, actrita Dorina Chiriac, a nascut o fetita, pe nume Sonia. Emotionat, Florinel a dedicat premiul primit din partea Uniunii Cineastilor din Romania pentru filmul "Fix Alert" fetitei sale.

20 martie 2006


Nude volunteers prepare to pose for a photograph by American artist Spencer Tunick, not seen, at sunrise on Ave. Bolivar in downtown Caracas, Venezuela, Sunday, March 19, 2006. Tunick has photographed and filmed masses of people in the nude in dozens of public places from Finland to Australia. (AP Photo/Leslie Mazoch)
Posted by Picasa

07 martie 2006

Dupa Germania, in Austria H5N1 s-a extins la pisici

Mai multe pisici au fost detectate pozitiv la virusul H5N1 in sudul Austriei, au anuntat autoritatile sanitare de la Viena. La sfarsitul lunii trecute, in Germania a fost descoperita o pisica suspecta de virusul mortal al maladiei. Se pare ca in ambele cazuri, felinele intrasera in contact cu pasari salbatice contaminate. Si in Asia, unde a aparut pentru prima data gripa aviara in forme inalt patogene, la sfarsitul anului 2003, s-a putut constata transmiterea bolii la pisici. Ieri, boala a fost semnalata pentru prima data In Polonia, la doua lebede gasite moarte pe malul unui lac. China, unde pana acum s-au semnalat 15 cazuri de contaminare umana, dintre care 9 mortale, a dat astazi asigurari ca nu exista cazuri de transmitere a bolii la om la om.

06 martie 2006

Seful "LDP" vrea sa cumpere "LDP"

Directorul SC "Lucrari Drumuri si Poduri" SA (LDP) Bistrita, democratul Liviu Ciupe, este interesat sa cumpere actiuni la firma pe care o conduce in eventualitatea ca ea va fi scoasa la privatizare pana cel tarziu in luna martie a acestui an.

Printr-o adresa remisa recent Consiliului Judetean (actionarul unic al societatii � n.r.) din calitatea sa de director, Ciupe a cerut fie privatizarea LDP, fie incredintarea directa a tuturor lucrarilor care tin de administrarea drumurilor judetene pe o durata nedeterminata.

"Nu este normal ca noi, in calitatea noastra de firma al carei actionar unic este CJ sa umblam dupa lucrari prin alte judete. Daca alesii nu vor vrea sa accepte varianta incredintarii directe a tuturor lucrarilor, atunci sa ne dea voie sa o privatizam. Eu si alti colegi care lucreaza la "LDP" suntem interesati sa cumpam actiuni.

Situatia de acum nu mai poate continua fiindca noi nu ne putem baza pe nimic, nu stim cati bani putem incasa intr-un an ca sa luam credite si sa ne modernizam baza materiala si utilajele. In cativa ani, daca nu facem investitii acum, riscam sa nu mai putem lua nici o lucrare", a declarat Liviu Ciupe.

Anul trecut, in conditiile in care societatea nu a castigat toate licitatiile pentru efectuarea unor lucrari de administrare si modernizare a retelei de drumuri judetene, "LDP" a avut un profit net de peste 9 miliarde lei vechi. Ciupe sustine ca, in cazul in care societatea ar fi primit, prin incredintare directa, toate lucrarile, profitul ar fi fost mult mai mare.

De cand a preluat conducerea societatii, actualul director a facut investitii substantiale in utilaje, suma totala cheltuita fiind de 12 miliarde lei vechi. "Daca primim lucrarile pentru toate drumurile judetene, atunci stim ca avem incasari sigure si putem lua credite pe 6-7 ani si putem, cumpara utilaje.

In cazul in care CJ nu va fi de acord cu varianta noastra, nu are decat sa scoata la vanzare un pachet de actiuni sau chiar tot si sa ne dea mana libera sa actionam in economia de piata", a adaugat Ciupe. In opinia sa, decizia trebuie luata pana in luna martie, fiindca in aprilie se organizeaza deja licitatiile pentru lucrarile de administare si modernizare a soselelor.

Romania libera Editia Transilvania-Banat, Cristiana Sabau, 18 feb 2006